Občinski praznik

Ob občinskem prazniku Občine Miren-Kostanjevica je v petek, 9. oktobra 2020 v pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju potekala podelitev priznanj Občine Miren-Kostanjevica za leto 2020. Med prejemniki priznanj sta letos kar dva iz naše vasi in sicer plaketo občine je prejelo Prosvetno društvo “Kras” Opatje selo: “za stoletno ohranjanje tradicije kulture v Opatjem selu ter prispevek k ugledu in promociji občine”, kot je zapisano na plaketi. Prejemnik priznanja občine je tudi podjetje MARUŠIČ d.o.o.: “za sodelovanje z društvi v KS Opatje selo in za podporo KS Opatje selo , s čimer prispeva k ugledu in razvoju občine”, kot so zapisali na priznanje.

Običajno se podelitev občinskih priznanj izvrši na slavnostni seji občinskega sveta, a letošnja podelitev je zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s Covid-19, žal potekala v zelo ozkem krogu podeljevalcev in prejemnikov.

Vsem prejemnikom priznanj iskrene čestitke tudi s strani KS Opatje selo.

Več o samih prejemnikih priznanj in drugih dogodkih v občini si lahko preberete v novem občinskem glasilu Občine Miren-Kostanjevica Jesenski glasovi 2020.