Majica za Kras

Dim in ogenj sta za seboj na Krasu pustila puščavo kamna, saj in pepela. Čeprav žalostna je v tednu dni stkala ogromno veselih, zabavnih in opogumljajočih dogodkov, ki si jih bomo, ne zgolj domačini, ampak tudi marsikdo drugi zapomnil še dolgo v prihodnost.

Kraševci in domačini si bomo to zgodbo zapomnili predvsem po tem, da nismo bili sami. Z nami je bila celotna Slovenija. Z nami je bila celotna Evropa. In pri tem ne mislimo zgolj na tiste, ki so se borili v prvih vrstah – gasilcev, reševalcev, vojakov in drugih služb. Pri tem mislimo na vse, ki so s prostovoljnimi prispevki, z lepimi mislimi ali zgolj opogumljajočimi besedami stali ob nas.

Beseda hvala ni dovolj. Lahko jo ponovimo še stokrat, tisočkrat, milijon krat. Pa vendar bo morala zadostovati. Ampak ali mora res?

Na podlagi akcije »Skupaj za Kras« avtorji projekta »Majca za Kras« združujemo zbiranje sredstev z zahvalo prav vsakomur, ki je bil z mislimi na Krasu. Cilj projekta je bil, z Miho in Karolino, ki nam je pripravila dizajn majice, ustvariti trajen spomin in zahvalo vsem, ki so bili, fizično ali ne, z nami na Krasu.

Avtorja projekta: Jakob Marušič in Miha Obidič v sodelovanju z Občino Miren-Kostanjevica in Zavodom Miren Kras

Oblikovalka majice: Karolina Marušič, ki na Facebooku in Instagramu ustvarja pod imenom @karolinaumetnina